Đuveč u tiganju, Foto: Printscreen/Youtube/ Sherpica Recipes

ZA RUČAK

DODAJTE 1 ŠOLJU OVOGA U ĐUVEČ I STALNO ĆETE GA TAKO PRAVITI: Pravi SELJAČKI na kojem su GENERACIJE ODRASLE

Ovo jelo koje možete da pravite i sa mesom i bez njega, vole mnogi zbog jednostavne pripreme i ukusa

Objavljeno: 23.03.2023. 20:02h

Za pravljenje đuveča vam ne treba mnogo vremena.

Sada je pravo vreme da ga spremite.

Ovo jelo koje možete da pravite i sa mesom i bez njega, vole mnogi zbog jednostavne pripreme i ukusa.

foto: Printscreen/Youtube/ Sherpica Recipes

Za vas smo danas pripremili recept za đuveč koji će vas vratiti u detinjstvo, jer su ga ovako spremale naše bake i majke.

Sastojci:

2 šolje pirinča

1 šolja graška

1 šolja boronije

2 paprike

foto: Printscreen/Youtube/ Sherpica Recipes

2 glavice crnog luka

2 paradajza

100 g pečuraka

120 ml ulja

250 ml soka od paradajza

foto: Printscreen/Youtube/ Sherpica Recipes

500 g pilećeg mesa

so

biber

začini po ukusu

Priprema:

Crni luk iseckajte sitno, pa ga dinstajte na zagrejanom ulju u šerpi.

Meso, papriku i paradajz iseckajte na kockice.

Kada luk omekša, dodajte meso, malo vode i dinstajte oko pet minuta.

Dodajte začine.

foto: Printscreen/Youtube/Recepttura

Zatim stavite ostalo povrće, sem pirinča, i oko 250 mililitara vode.

Ostavite sve da se krča oko 20 minuta, a onda ubacite pirinač i sok od paradajza.

Kada provri, dolivajte vodu dok se pirinač skroz ne skuva.

Jelo služite uz omiljenu salatu.

Prijatno!

(Espreso/Telegraf)