Palačinke na tanjiru, Foto: Printscreen/Youtube/ Sašina Kuhinja

ukusne su

NIKADA VIŠE NEĆETE STAVLJATI KISELU VODU U POSNE PALAČINKE: 1 SASTOJAK daje MEKOĆU, domaćice to ne znaju (RECEPT)

Umesto običnog mleka sipajte ovaj sastojak i samo tako ćete ih spremati

Objavljeno: 23.03.2023. 19:29h

Spremite posne palačinke koje će biti ukusne kao i mrsne.

Umesto običnog mleka sipajte ovaj sastojak i samo tako ćete ih spremati.

Palačinke su poslastica koju obožavaju pripadnici svih generacija. Jeftine su, brzo se i lako prave, zgodne su kad banu iznenadni gosti, a na našim prostorima vrlo često se služe umesto večere sa mlevenim orasima, džemom, raznim vrstama kremova sa čokoladom i lešnicima... Nisu nam strane ni one slane varijante sa pavlakom, listićima šunke, kiselim krastavčićima, majonezom, kačkavaljem...

foto: Printscreen/Youtube/ Sašina Kuhinja

Ukoliko postite, a uželeli ste se nečeg slatkog, neka vaš izbor budu posne slatke palačinke koje će ispuniti kuću mirisom cimeta.

Sastojci:

pola litra vode

350 grama mekog brašna

kafena kašičica šećera

foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE/VIKA-SIMPLE RECIPES

pola kafene kašičice soli

2 kesice vanilin šećera

malo naribane korice limuna (po želji)

3 kašike ulja za testo + ulje za prženje

foto: Printscreen/Youtube/ Sašina Kuhinja

kafena kašičica praška za pecivo

Priprema:

Izmešajte vodu, šećer, so, vanilin šećer, ulje i naribanu koricu limuna. Dodajte brašno i prašak za pecivo. Testo sjedinite varjačom ili mikserom tako da bude glatko, pa pecite palačinke u dobro zagrejanom tiganju koji ste prethodno premazali uljem. Namažite ih džemom ili pospite orasima i šećerom, umotajte i uživajte.

Prijatno!

Bonus video:

(Espreso/Telegraf)