Pilav, Foto: Printscreen/Youtube/Home kitchen with Danny

hrskavo i sočno

STARINSKI RECEPT ZA PILAV KOJI SMO JELI U DETINJSTVU: Ručak koji su samo BAKE ovako spremale, pravićete VEĆ SUTRA

Ručak koji cela porodica obožava

Objavljeno: 23.03.2023. 11:01h

Ne postoji samo jedan recept za pilav, već njih bezbroj, jer ovo jelo može da trpi razne promene i namirnice koje u njega dodajete.

Sastojci:

400 g belog mesa

2 glavice crnog luka

foto: Printscreen/youtube/Domaća kuhinja sa Danijem

5 šaka pirinča

1 šolja ulja

1 šargarepa

ulje

vegeta

so

biber

foto: Printscreen/youtube/Domaća kuhinja sa Danijem

Priprema:

Luk i šargarepu propržiti na ulju, dodati sitni seckano belo meso pa sve zajedno propržiti. Naliti jednu čašu vode i dodati pirinač, začin, so, biber. Kuvati oko desetak minuta dok se pirinač ne skuva. Po potrebi dodavati vodu.

Kada je pirinač skuvan, staviti u rernu jedno dvadesetak minuta na 200C da voda uvri i da se pilav zapeče.

Pogledajte kako je Raša prosuo jelo u emisiji Majke i snajke:

(Espreso/Recepti.com)