Kajgana, Foto: Printscreen/Youtube/Najbolji domaći receptić

RECEPT

OMILJENI DORUČAK SRBA, ALI NA ZDRAVIJI NAČIN: Potrebna su vam SAMO TRI JAJETA i JEDAN NEOBIČAN SASTOJAK

Morate da je probate na ovaj način što pre

Objavljeno: 23.03.2023. 07:41h > 07:44h

Nema Srbina koji ne voli da jede kajganu. Naročito za doručak, jer nema ništa bolje za početak dana.

Morate da je probate na ovaj način što pre.

foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Recepti

Pošto se jaja mogu spremati na hiljade načina, preporučićemo dobro poznat obrok koji ne samo da je dobar za zdravlje, već ga možete spremiti dok se oblačite – kajgana.

Sastojci:

3 jaja, umućena

1 kašičica suncokretovog ulja

1 kašičica putera

Priprema:

Razmućena jaja dobro začinite solju i biberom. Zagrejte ulje i puter u tiganju na srednje niskoj temperaturi dok se puter ne otopi i ne zapeni.

foto: Prinstcreen/Youtube/Martha Stewart

Sipajte jaja u tiganj, lagano nagnite tiganj sa jedne strane na drugu kako bi jaja potpuno prekrila površinu tiganja. Ostavite smešu da se kuva oko 20 sekundi, a zatim je isecite po sredini.

Ponovite još jednom ili dva puta dok se jaja ne stvrdnu.

U ovom trenutku omlet možete napuniti čime želite – malo narendanog sira, sveže začinsko bilje, dinstane pečurke ili dimljeni losos zvuče kao ukusna ideja. Raštrkajte fil po vrhu omleta i lagano ga preklopite lopaticom.

Stavite omlet na tanjir i uživajte u brzom i zdravom doručku!

Trik za najbolje jaje na oko:

(Espreso/Najžena)