Brašno, Foto: Profimedia

zapamtite

JEDNU STVAR SA BRAŠNOM SVAKA DOMAĆICA MORA DA URADI PRE KORIŠĆENJA: Samo tako ćete UNIŠTITI ŠTETOČINE koje SADRŽI

Jako je važno da pravilno skladištite brašno

Objavljeno: 22.03.2023. 18:00h

Svaka domaćica zna da bez brašna teško može da funkcioniše, pa ga redovno kupuju i drže u kući, a upravo iz tog razloga mnoga domaćinstva nabavljaju veće količine, odnosno zalihe. Međutim, ono što je jako važno jeste da znate kako pravilno da ga uskladištite.

foto: Printscreen/TikTok/belspies

Brašno većina drži u kuhinji, ili ostavi, međutim, belo pšenično brašno bi, nakon kupovine, trebalo da se stavi u zamrzivač na 48 sati, da bi se sva eventualna jajašca štetočina, koja bi mogla da se nađu u njemu, uništila.

Nakon toga bi brašno trebalo da stavite u čistu, suvu i hermetički zatvorenu kutiju koju ćete staviti na tamno i hladno mesto. Ukoliko takvu kutiju stavite u frižider, rok trajanja ćete mu produžiti na čak dve godine.

Međutim, ako planirate da potrošite brašno u roku od godinu dana od dana otvaranja pakovanja, onda možete da ga držite i u ostavi.

Pogledajte zanimljivu priču o jednoj vodenici:

(Espreso/Krstarica)