Grašak, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10

UKUSNO

TRIK ZA GUST GRAŠAK, OVO RADE ISKUSNE DOMAĆICE: Žalićete što ovo niste ZNALI RANIJE, ukućani će polizati tanjir

Nema ko ga neće voleti.

Objavljeno: 22.03.2023. 13:04h

Ako želite da zadivite ukućane standardnim ručkom na kašiku – graškom – onda obavezno dodajte tajni sastojak koji ovom jelu daje poseban šmek i skuvajte da bude gušći nego inače.

U pitanju je priprema sa mirođijom.

Sastojci:

500 g graška

500 g svinjskog mesa (može i piletina)

1 crni luk

1 prazilk (po želji)

1 šargarepa

1 krompir

3 čena belog luka

1 kesica instant krem čorbe od graška

suvi biljni začin, biber

1 kašičica slatke mlevene paprike

malo mirođije

2 kašike kečapa

1 kašicica suvog vlašca (po želji)

Priprema:

Propržite iseckan crni luk i praziluk i posolite. Dodajte meso iseckano na kockice. Začinite suvim biljnim začinom, biberom i slatkom mlevenom paprikom. Ako želite, možete da dodate i tucanu ljutu papriku i vlašac.

Kada se meso malo upržilo, ubacite sitno seckan krompir, šargarepu i beli luk. Promešajte, pa dodajte grašak i opet promešajte. Dodajte malo mirođije, malo kečapa i nalijte vodom.

Poklopite i kuvajte na tihoj vatri.

Napravite supu sa toplom vodom i dodajte malo mirođije, pa i nju nalijte u grašak. Kuvajte otprilike 30-45 minuta.

(Espreso/Zadovoljna.rs)