Testo, Foto: Printscreen Youtube/Bokina kuhinja

sjajno

SIPAJTE OVE DVE TEČNOSTI U SMESU ZA MEKANO TESTO I NARAŠĆE ODMAH: Trik ZLATA VREDAN, koji ćete UVEK PRAKTIKOVATI

U nastavku teksta saznajte koje su to namirnice koje testo čine odličnim

Objavljeno: 21.03.2023. 20:21h

Kada mesite testo najbitnije je da sastojci budu sobne temeprature, jer to je prvi korak kako bi ono uspelo. Pored toga, bitno je da se koriste i sastojci koji će ga učiniti mekanim i vazdušastim.

Više ne morate da budete iskusni u pravljenju peciva ili hleba, već je bitno da u testo dodate određene namirnice, kao što su sirće i jogurt,preporučuju iskusni pekari. Jogurt će ga učiniti najmekšim, a sirće će pomoći da brže naraste. Uživajte!

foto: Printscreen/TikTok/belspies

Sastojci:

1 čaša jogurta

10 kašičica šećera

2 jajeta

2 kašičice suvog kvasca

3,5 šolje brašna

3 kašike ulja

1 kašika sirćeta

foto: Printscreen/youtube/Jelajelena Petrovic

Priprema:

U posudi poemašajte jogurt, kašičicu šećera, suvi kvasac i 4 kašike brašna. Dobro sjedinite, pokrijte i ostavite da odmori 15 minuta. Zatim u smesu dodajte preosali šećer, so i jaja.

Dobro promešajte, pa dodajte prosejano brašno, ulje i sirće. Umesite testo. Nauljite ga i ostavite pokriveno u posudi da odmori u frižideru 12 sati.

Nakon toga izvadite iz frižidera i ostavite na sobnoj temperaturi nekih pola sata. Koristite ga za peciva, hleb, slatka testa...

Jednostavan trik da vam testo brže naraste:

(Espreso/Stvar ukusa)