Grašak u šerpi, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

BIĆE UKUSAN

OVAKO SE PRAVI ZAPRŠKA ZA GRAŠAK: Od sada ćete je SPREMATI samo na TAJ NAČIN, otkrivena je TAJNA

Ovaj recept će vam otkriti kako se pravilno sprema zaprška

Objavljeno: 20.03.2023. 21:44h

Da bi vam se grašak lepo zgusnuo potrebno je da zapršku napravite na dobar način.

Ovaj recept će vam otkriti kako se pravilno sprema zaprška.

Sastojci

Potrebo je:

1/2 glavice crnog luka

1 češanj belog luka

foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

1 kašičica soli

1 kašičica suvog biljnog začina

1 manja šargarepa

500 g grašaka

Zaprška:

foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

2 kašike brašna

1 kašika aleve paprike

1 dl ulja za zapršku

Priprema

foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10

Pola kilograma graška naliti sa litar i po vode pa dodati sitno naseckan crni luk, beli luk i šargarepu, dodati so i suvi biljni začin i sve zajedno staviti da se kuva.

Kada se sve lepo skuva i omekša napraviti zapršku i ostaviti još 5 minuta da provri sa zaprškom.

(Espreso/Recepti.com)