Ćufte, Foto: Bakinja kuhinja

UKUSNIJE NE MOŽE

SOS ZA ĆUFTE KOJI DO SADA NISTE PROBALI: Ovakav najbolje ide uz PIRE KROMPIR, preukusno je

Pikantne ćufte u paradajz sosu su odličan predlog za sve one koji vole jaku hranu.

Objavljeno: 17.03.2023. 21:36h

Mleveno meso se u Srbiji često koristi za pripremu raznovrsnih jela, a najpoznatije su ćufte. U meso dodajte začine, luk i parmezan i biće mnogo sočnije, a onda ih zapecite u rerni prelivene paradajz sosom. Ovako pripremljene ćufte možete da služite za nedeljni ručak, a najbolja su kombinacija sa pire krompirom. Malo su pikantne, pa ako niste ljubitelj začinjene hrane, onda slobodno izbacite ljute začine.

Sastojci:

450 g mlevenog mesa (po izboru)

1/2 šolje prezle

1/4 šolje rendanog parmezana

1/4 šolje mleka

1/4 šolje sitno seckanog luka

2 čena belog luka

1 jaje

1 kašičica soli

1/2 kašičice bibera

1/2 kašičice slatke paprike

1/4 kašičice tucane paprike

1/4 šolje seckanog svežeg peršuna

2 kašike maslinovog ulja

foto: Printscreen/Youtube/kuhaj i peci

Za sos:

1 konzerva seckanog pelata

1/4 šolje seckanog svežeg bosiljka

2 čena belog luka

1/2 kašičice soli

1/2 kašičice bibera

1/2 kašičice tucane paprike

Priprema:

Pomešajte meso, prezle, parmezan, mleko, seckani crni i mleveni beli luk, jaje, začine i peršun. Dobro sjedinite. Od dobijene smese oblikujete ćuftice. U tiganju zagrejte maslinovo ulje, pa propržite mesne loptice sa svih strana. Pomešajte pelat, bosiljak, mleveni beli luk i začine. Dobro promešajte, pa kuvajte dok ne krene da ključa. Sipajte u tepsiju ćufte i prelijte paradajz sosom. Pecite u zagrejanoj rerni na 190°C oko 20-25 minuta.

(Espreso/Stvar ukusa)