Prženice, Foto: Printscreen/Youtube/ Moja mala kuhinja

POSNO I UKUSNO

OVAKVE PRŽENICE SMETE DA JEDETE DOK POSTITE: Preukusne, mleko i jaja zamenite OVIM SASTOJCIMA (RECEPT)

U toku posta ne morate da se odričete omiljene hrane, a evo kako da napravite jedan od voljenijih obroka za celu porodicu!

Objavljeno: 15.03.2023. 12:26h

Jedan od najboljih načina da iskoristite bajat hleb jeste da napravite prženice. Prave se brzo i jeftine su, a svi im se oduševe. Spadaju u mrsno jelo, jer u originalnom receptu, sadrže mleko i jaja, ali mi vam donosimo posnu verziju koja će vas oduševiti!

Sastojci:

  • 50 g brašna
  • 5-6 kašika senfa
  • oko 60 ml vode
  • hleb
foto: Printscreen/Youtube/ Moja mala kuhinja

Priprema:

Pomešajte senf i brašno, pa postepeno sipajte vodu. Vodu dolivajte sve dok ne dobijete smesu koja nije gusta. Hleb uvaljajte u dobijenu smesu, pa ga pržite u ulju koje ste dobro zagrejali.

A ovde pogledajte i odlične recepte iz emisije Majke i snajke

(Espreso)