Foto: EPA/Atef Safadi

BEZ DLAKE NA JEZIKU

STRIC LEGENDA JUGOSLAVIJE, A TATA ZVEZDE, A ON IZAZVAO POTRES! "U tom klubu je sve AMATERSKI!" (FOTO)

Vezista osuo paljbu po bivšem timu

Objavljeno: 14.03.2023. 20:30h

Kroz jugoslovenski fudbal prošao je veliki broj fudbalera, a braća Sušić, Sead i Safet igrali su veliku ulogu u tadašnjem domaćem prvenstvu.

Prezime Sušić ponovo je u modi u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, ali zbog Seadovog sina Tina-Svena koji igra za hrvatskog druligaša Rudeš.

Tino-Sven Sušić (desno) u dresu Genkafoto: EPA/Miguel Tona

Vezista je osuo paljbu po Sarajevu, bivšem klubu i nazvao tim iz glavnog grada Bosne i Hercegovine amaterskim.

- Bio sam i ja tamo ispod svog nivoa. Ali, Sarajevo je velik klub, ali je sve u klubu i oko kluba je amaterski. Imao sam neke mini-povrede, dugo su me lečili, godinu dana sam se mučio i nisam mogao nikako da ozdravim, kad god sam trenirao, grčio mi se mišić. Izgubio sam godinu dana zbog male povrede lože, tek kad sam došao kod lekara u Hrvatsku uspeo sam da se vratim, oni su me spasili. A obična, mala povreda, ja se godinu dana mučio. To je jedna od tih mojih nesretnih epizoda - ispričao je Tino-Sven.

Tino-Sven Sušić (desno) u dresu Genkafoto: EPA/Julien Warnand

Mlađi Sušić karijeru je u omladinskoj konkurenciji nosio dresove Genka i Standarda iz Liježa, a senior je postao u splitskom Hajduku.

Potom je bio u Genku, Makabiju iz Tel Aviva, Venlu, Hartbergu i potom je usledio odlazak na Koševo i 33 utakmice i dva gola.

Tino-Sven Sušić u dresu Venlafoto: Pro Shots Photo Agency / ddp USA / Profimedia

Posle Sarajeva bio je u Kubanu iz Krasnodara i Tabor Sežani u Sloveniji.

Za seniorsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine upisao je devet nastupa.

Tino-Sven Sušić (desno) u dresu Bosne i Hercegovinefoto: EPA/GEOFF CADDICK

Tino-Sven je inače sin Seada Sušića koji je igrao osam godina u Crvenoj zvezdi, a potom je igrao u SAD, Kanadi i Belgiji.

Sa druge strane, njegov rođeni brat Safet ili kako mu je nadimak Pape smatra se jednim od najboljih fudbalera sa ovih postora.

(Espreso)