Musaka, Foto: Printscreen/Youtube/Ricette di Casa

isprobajte

JEDAN SASTOJAK GARANTUJE NAJSOČNIJU MUSAKU KOJU STE PROBALI! Jednostavan i jeftin obrok prste da poližeš (RECEPT)

Prosto, a genijalno: Jedan sastojak garantuje najsočniju musaku koju ste probali!

Objavljeno: 12.03.2023. 12:03h

Kažu da ako žena ne zna da napravi musaku, ne može da se uda. Musaka u našim krajevima je toliko populano jelo, da nema domaćinstva koje ne sprema bar jednom sedmično. Ipak, čak i oni koji je često pripremaju, nisu ovakav recept još isprobali. A, razlika je u jednoj prostoj stvari. Samo jedan sastojak menja ukus i daje sočnost.

Sastojci za musakufoto: Printscreen/Youtube/Njam njam A&V

Potrebno je:

  • 250 gr mlevenog mesa
  • 1 glavica crnoga luka
  • Četiri čena belog luka
  • 50 grama suve seckane slanine
  • Ulje
  • Mlevena paprika biber suvi začin
  • 500 gr krompira
  • 100 grama rendanog kačkavalja
  • 2 jaja
  • 100 ml. mleka
  • 2 kasike kisele pavlake

Priprema:

Na krugove iseći krompir pa dodati malo ulja i promešati. Polovinu krompira poredati u podmazan pleh. Na ulju ispržiti iseckan crni luk i slaninu, a kad se isprži dodati navedene začine.

Preko krompira staviti neprženo mleveno meso koje ste sastavili sa isprženim lukom i slaninom. Zatim, staviti drugi red kolutova krompira. Prekriti folijom i peći u rerni na 220 stepeni C do 30 minuta. Izvaditi iz rerne, i preliti sa umućenim jajima u koja ste dodali pola rendanog kačkavalja, mleko i kiselu pavlaku. Dakle, u musaku obavezno dodajte i slanine, jer je ona ta koja daje sočnost. Inače, neke domaćice u musaku stavljaju neprženo meso, ali neke obavezno meso prodinstaju pre stavljanja u rernu. Ukoliko ga dinastate, onda ga obavezno prodinstajte sa slaninom.

Musaka sa slaninomfoto: Bakina kuhinja

Na kraju dodati ostatak rendanog kačkavalja i vratiti u rernu, te peći još 30 minuta da lepo zarumeni.

Od ove musake miriše cela kuća i tako je dobrog ukusa, da je morate probati obavezno.

(Espreso / Krstarica)