Kiseli kupus, Foto: Printscreen/Youtube/Bilja Biki

upamtite

PRE UBACIVANJA SLANINE U KISELI KUPUS MORATE DA URADITE 1 STVAR: Samo tako će MESO BITI MEKANO, a JELO SOČNO

Iskustvo domaćica je pokazalo da naši stari nisu pogrešili.

Objavljeno: 10.03.2023. 22:36h

Kiseli kupus već je uveliko na našim trpezama. Jedno od neizostavnih zimskih jela jeste njegova kuvana verzija sa suvim mesom, uz koju obavezno, po tradicionalnim receptima, ide i domaća proja.

Bake su govorile da su najbolja ona jela koja se dugo kuvaju, a ovo je jedno od takvih. Iskustvo domaćica je pokazalo da naši stari nisu pogrešili.

foto: Printscreen/Youtube/Bilja Biki

Zato vam donosimo recept za kuvani kiseli kupus sa suvim mesom koji će svim ukućanima otvoriti apetit.

Sastojci:

1 veća glavica kiselog kupusa

3 čena belog luka

1 glavica crnog luka

1 kašika začinske paprike

1 kg suvog mesa

manji komad slanine

2 kašike masti

so, začini po ukusu

lovorov list

Priprema:

Suvo meso isecite na kocke, stavite u šerpu, prelijte vodom da ogrezne i kuvajte najviše 10 minuta.

foto: Printscreen/Youtube/Uradi sama

Crni i beli luk isecite na sitno, pa ih propržite u dubokoj šerpi na zagrejanoj masti i dodajte začinsku papriku. Isecite kupus na krupne komade i properite ga ako je mnogo kiseo.

Kupus stavite u šerpu sa lukom i sipajte vodu tako da ga prekrije, pa onda ubacite meso, slaninu, ostale začine i lovorov list.

Ostavite da se krčka 100 minuta.

Služite ga uz vruću proju.

Prijatno!

(Espreso/Telegraf)