Patišpanj, Foto: Printscreen/Youtube/ Radine Poslastice

trik

TRIK ZA PATIŠPANJ SVAKA DOMAĆICA MORA DA ZNA: Čim ga PREMAŽETE sa 1 SASTOJKOM biće MEKAN

Pravićete ga samo po ovom receptu

Objavljeno: 08.03.2023. 19:55h

Spremite patišpanj koji će biti mekan kao duša.

Pravićete ga samo po ovom receptu.

POTREBNI SASTOJCI

brašno - 120 g

jaja - 4 komada

foto: Printscreen/Youtube/ Radine Poslastice

šećer - 120 g

kravlji maslac - za premazivanje

Ova količina sastojaka je doovljna za pleh 20-22 cm. Prvi korak pripreme patišpanja je prosejavanje brašna, koje treba da se proseje dva puta.

Uzmite kalup sa dnom koje se skida, namažite sa malo maslaca i stavite u frižider. Uradite to da biste lakše izvadili patišpanj iz pleha.

Prethodno ugrejte rernu na 170 stepeni. Možete uključiti pre nego što počnete sa pripremom patišpanja. Nemojte uključivati ventilatorm.

foto: Printscreen/Youtube/ CooKing

Pređite na mućenje jaja, prvo treba da odvojite belanca od žumanaca. Belanca umutite na sneg sa 1/3 šećera, a žumanca - sa preostalom količinom. Treba da dobijete gust krem.

Ako želite da dodate neke aromatične esencije, možete uraditi to nakon smese od žumanaca.

U delovima dodajte brašno. Dok ga dodajete u smesu od žumanaca, prosejte ga još jednom. Mešajte spatulom.

foto: Printscreen/youtube/Bokinakuhinja

Poslednje dodajte i belanca, ponovo spatulom mešajte u jednom pravcu, pažljivo.

Ispecite mekani patišpanj za kolače i torte oko 35-40 minuta, obavezno držite vrata rerne zatvorena prvih 20 minuta. Kad bude gotov, ostavite na rešetku da se ohladi.

Nakon što se ohladi, isecite patišpanj kore.

(Espreso/Bonaepti.rs)