Podvarak u loncu, Foto: Printscreen/Youtube/My kitchen Tanja

preukusno

OBAVEZNO STAVITE 1 ZAČIN U PODVARAK: Pravi SELJAČKI na kojem su GENERACIJE ODRASLE, bolji NE POSTOJI jer DAJE ŠMEK

Nema šanse da ste ovako dobar do skoro jeli

Objavljeno: 28.02.2023. 18:07h > 18:18h

Napravite seljački podvarak od kojeg će vam krenuti voda na usta.

Nema šanse da ste ovako dobar do skoro jeli.

Na njemu su naši stari odrasli.

foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Sastojci:

oko 2,5 kg kiselog kupusa

oko 200 ml ulja

meso po izboru

1/2 kašike suvog začina

1 kašika crvene, sitne paprike

foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

1/2 kašike peršunovog lista

nekoliko listova lovora

Priprema:

U tiganju zagrejati pola mere ulja, pa spustiti suvu slaninu, kobasicu i sveže meso da se proprže sa svih strana.

Izvaditi meso pa ulje od pečenja istresti u dublji lonac.

Kada se ulje zagrejalo spustiti sav kupus, dodati začine i ostaviti da se kupus proprži.

U toku prženja dodati još malo ulja, da se ne bi lepio.

Pržiti 20 minuta.

foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Kada se kupus ispržio sjediniti ga sa mesom.

U glinenu posudu redjati red kupusa, pa red mesa i tako do kraja.

Odgore treba da je kupus. U toku redjanja dodati lovorov list.

Prekriti sve aluminijumskom folijum.

foto: Printscreen/Youtube/My kitchen Tanja

Izbušiti viljuškom nekoliko rupica na foliji da bi višak pare mogao da izlazi napolje.

Staviti da se peče sat vremena na 200 stepeni.

Posle sat vremena skinuti foliju i vratiti da se dopeče jos 30 minuta.

Podvarak servirati topao uz pire krompir ili palentu.

Prijatno.

(Espreso/Domaćirecepti.net)