Faširane šnicle na tacni, Foto: PRINTSCREEN/YT/مطبخنا اليمني OUR YEMENI KITCHEN

ZA RUČAK

1 TRIK ZA FAŠIRANE ŠNICLE SVAKA DOMAĆICA MORA DA ZNA: Sipajte ŠOLJU ove NAMIRNICE i samo tako će BITI SOČNE

Do sada to niste ubacivali u meso

Objavljeno: 21.02.2023. 20:55h

Spremite sočne faširane šnicle kojima niko neće moći da odoli.

Meso je mekano i raspada se u ustima.

Šolja jednog sastojka će im dati pravu sočnost.

Do sada to niste ubacivali u meso.

foto: Printscreen/Youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce

Sastojci

Potrebno je:

500 g mesa od plećke

3 kašike masti

1 jaje

foto: Printscreen/Youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce

1 šolja mleka

1 parče hleba

1 glavica crnog luka

1 čen belog luka

mleveni biber

peršunov list

foto: Printscreen/Youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce

so

malo prezli

Priprema

Svinjsko ili juneće meso od plećke samleti. Parče bajatog hleba potopiti u mleko da omekša. U tiganju na pola kašike zagrejane masti ili ulja ispržiti manju sitno isečenu glanicu crnog luka.

foto: Printscreen/Youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce

U vanglu staviti mleveno meso, pa dodati parče hleba oceđeno od mleka, malo mlevsnog bibera, sitno iseckan beli luk, peršunov list, soli po ukusu, ispržen crni luk i jedno jaje. Sve zajedno rukom dobro izmesiti i ostaviti u frižider da postoji jedan čas. Pred ručak izvaditi iz frižidera, praviti okrugle šnicle, uvaljati u prezle i pržiti na vreloj masti ili ulju.

(Espreso/Recepti.com)