Ćufte, Foto: Bakinja kuhinja

SJAJNO

NAJSTARIJI RECEPT ZA ĆUFTE, OVAKO IH SPREMA JEDNA BAKA: U sos dodajte 1 STVAR i biće JOŠ UKUSNIJE

Ovo je jedno od najpopularnijih jela od mlevenog mesa, a među najukusnijim kombinacijama je ako ih spremite u paradajz sosu

Objavljeno: 20.02.2023. 21:09h

Uz pljeskavice i ćevape, ćufte su sigurno najpopularnije jelo od mlevenog mesa. Jedna od najukusnijih kombinacija je ako ih spremite u paradajz sosu, a prilog možete odabrati po želji. Pripremaju se veoma brzo, tako da vam za ukusan ručak neće trebati puno vremena.

foto: Bakinja kuhinja

U nastavku vam donosimo najstariji recept za ovaj poznati ručak.

Sastojci:

300 g mlevenog mesa Korica hleba potopljena u mleko 1 glavica crnog luka 3 čena belog luka List peršuna 1 jaje

Začini

So

Biber

1 kašičica začinske paprike Za sos:

Ulje 1 kašika brašna 200 ml kuvanog paradajza Malo kečapa

Priprema:

U sitno mleveno meso dodati koricu isceđenog hleba, jaje, seckani crni i beli luk, seckan peršunov list, so, začine i papriku. Sve dobro izjednačiti, praviti male ćuftice i pržiti u dubokom ulju. Okretati da lepo porumene tokom prženja. Vaditi na papirni ubrus da upije višak masnoće. Na malo ulja propržiti kašiku brašna pa sipati paradajz, dodajte malo kečapa i vode da se sos malo razredi, dodati začin, ako je kiselo i malo šećera.

(Espreso)