Uštipci, Foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

POSLASTICA

OVAKO MEKANE UŠTIPKE DOMAĆICE DO SADA NISU PRAVILE: Ne treba KVASAC, recept će vas NATERATI da ih stalno SPREMATE

Sada ćete ih praviti po ovom receptu za koji vam ne treba kvasac, a biće mekani

Objavljeno: 20.02.2023. 18:24h

Na uštipcima smo svi odrasli.

I slatki i slani se tope u ustima.

Sada ćete ih praviti po ovom receptu za koji vam ne treba kvasac, a biće mekani.

Oduševiće vas priprema.

foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Uštipci su doručak koji je decenijama omiljen u kućama širom Balkana.

Ukoliko pažljivo budete pratili ovaj recept, dobićete mekano testo koje savršeno odgovara baš svima. Napravite uštipke koji ne upijaju ni gram masnoće.

Sastojci:

foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

4 jajeta

225 g brašna

300 ml mleka

1 kašičica soli

foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

mast (ili ulje, maslac…)

Priprema:

Uštipke ćete peći u rerni umesto da ih pržite u dubokom ulju. Sve što treba da uradite je da u kalupe za projice stavite po „mrvicu“ masti. Dok se greje rerne umutite: jaja sa malo soli, a potom dodajte mleko, a onda brašno i malo masti. Smesu preručite u kalupe i pecite dok ne dobijete zlatnu boju.

(Espreso/Krstarica)