Slanina u tiganju, Foto: Printscreen/TikTok/ flavorgod

BAŠ JE DOBRO

SIPAJTE OVAJ SASTOJAK U TIGANJ U KOM PRŽITE SLANINU: Od sada vam ULJE više NIKADA NEĆE prskati (VIDEO)

Međutim postoji caka kako da vam ulje ne prska iz tiganja dok pržite slaninu

Objavljeno: 15.02.2023. 19:19h

Većina domaćica kada stigne sa posla uglavnom sprema neki ručak na brzinu.

Uglavnom to bude prženje nekog mesa, krompira i neka salata.

Međutim postoji caka kako da vam ulje ne prska iz tiganja dok pržite slaninu.

Svima može da pomogne.

foto: Printscreen/RTS

Prženje hrane na ulju ume da bude poprilično neuredan proces, usled visoke temperature. Kako se pojedina jela, da bi bila hrskava, moraju spremati baš na jakoj vatri, nije moguće smanjiti plamen, a da hrana bude pripremljena baš onako kako ste želeli.

Na sreću, ljudi su radoznali i skloni eksperimentisanju, pa su pojedinci otkrili sjajne trikove kojima su rešili ovakve probleme.

Korisnik Tik Tok-a, koji je na pomenutoj društvenoj mreži upisan kao “FlavorGod”, podelio je sasvim jednostavan, ali delotvoran savet kako da sprečite prskanje ulja prilikom prženja. Sve što je potrebno jeste da ulijete vodu u tiganj.

foto: Printscreen/TikTok/flavorgod

“Dodavanje vode tokom kuvanja čini slaninu hrskavom i sprečava prskanje ulja”, rekao je on. Mnogi su se pitali kako to da se voda ne meša sa uljem u tiganju i kako baš ona ne dovodi do prskanja, što se inače dešava. Autor videa je objasnio kako voda proključa pre nego što se masnoća sa slanine istopi i pređe u tečno stanje.

Dodaje da je slaninu uvek bolje peći u tiganju nego u rerni jer je proces pripreme mnogo brži, a slanina bude hrskavija i ukusnija. Mnogi su komentarisali ovaj video, dajući i neke sopstvene predloge, poput pranja slanine pre pečenja, čime se takođe sprečava prskanje.

(Espreso/Krstarica)