Krompir, Foto: Printscreen/Youtube/ Home kitchen with Danny

VAŽNO

NIKADA NE KORISTITE MASLINOVO ULJE KAD SPREMATE KROMPIR: Evo i zašto, razlog će vas IZNENADITI

Poznati šef Rejmond Blank otkrio je trikove za pečenje krompira – kako ih izrezati, koliko dugo peći, koju masnoću koristiti…

Objavljeno: 15.02.2023. 11:07h > 11:53h

Ovaj ponosni vlasnik dve Mišlenove zvezdice istaknuo je da bi krompir trebalo nakon guljenja izrezati na četvrtine debele otprilike četiri centimetra. Tako će se postići hrskava korica i mekana unutrašnjost.

Sledeći korak jeste odabir masnoće. Rejmond tvrdi da bi za pripremu krompira najbolje bilo upotrebiti guščju mast jer ima intenzivan ukus.

foto: Printscreen/Youtube/O Svemu i Svačemu

– Ako ste vegani, onda birajte suncokretovo ulje. Najgore koje možete odabrati jeste maslinovo – daće krompirima gorki ukus – kaže Rejmond i savetuje da prvo kuvate krompire pet minuta, a zatim ih namastite i stavite u rernu na 200°C, 30 do 40 minuta.

Od začina, kaže, koristite samo so i biber.

(Espreso/Krstarica)