Dr Vojislav Perišić, Foto: Printscreen/youtube/PRVA

oprezno

"OVE DVE VRSTE MESA SU PUNA CINKA": Dr Voja izneo STRAVIČNE TVRDNJE, Srbi to jedu KAO LUDI

Profesor doktor Vojislav Perišić je jednom prilikom gostovao na Prvoj televiziji o objasnio sve o mesu

Objavljeno: 11.02.2023. 11:40h

Znamo da meso svi vole da jedu, ali je isto tako važno da gledate kakve vrste unosite u sebe.

Profesor doktor Vojislav Perišić je jednom prilikom gostovao na Prvoj televiziji o objasnio sve o mesu.

Njegove reči treba svi da zapamte.

foto: Emilija Jovanović

„Svakog dana mora komad mesa za ručak, može i soja, ali ja soju ne volim. Najkvalitetnije meso, evo da vam kažem, kada uđete u američku mesaru, najviše se jede govedina.

Perišić je objasnio na šta bi trebalo obratiti pažnju

foto: TV PRVA/SCREENSHOT

„Kada uzmete komad govedine, često tu imate i beličastu masnoću, ona je zdrava, ima vitamin D“, rekao je on i dodao da vegetarijanci često imaju problem s manjkom vitamina D, cinka i gvožđa, rekao je naš čuveni gastroenterolog za tv Prva.

„Sinoć sam čitao, oko 40 odsto vegetarijanaca u Velikoj Britaniji ima deficit cinka. A potrebno vam je samo deset miligrama dnevno, pa to je 20 grama mesa“, kazao je prof. dr Perišić.

foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10

A ne teleće, ne juneće. Zašto? Veoma je crveno, to govori o sadržaju gvožđa, a gde ima gvožđa ima i cinka“, rekao je on. Pročitajte kako da prepoznate da li su vam „uvalili“ mleveno meso pomešano s hlebom!

„Govedina je i jeftina, i daleko bolja od svinjetine. Od svinje samo but uzimajte, a kada je sušeno, jedite samo crveni deo. Osim ako je mangulica, tu terajte slobodno“, rekao je prof. dr Perišić.

(Espreso/Prva TV)