Palenta u šerpi, Foto: Printscreen/Youtube/ RIZNICA TAJNI

trik

DA BI VAM PALENTA ISPALA BEZ GRUDVICA DODAJTE 3 KAŠIKE OVOG SASTOJKA U NJU: Caka koju svi moraju da znaju

Ali, da vam se ne bi stvarale grudvice dodajte jedan sastojak koji svi imate kod kuće

Objavljeno: 11.02.2023. 08:40h

Generacije su odrasle na palenti.

Nije bilo ukusnijeg doručka od toga.

Retko ko bi mogao da odoli, naročito kada je vruća, pa uz domaći sir ili jogurt.

Ali, da vam se ne bi stvarale grudvice dodajte jedan sastojak koji svi imate kod kuće.

Ova caka će svima pomoći da uživaju u jelu.

foto: Printscreen/Youtube/ RIZNICA TAJNI

Sastojci:

4 šolje vode

1 kašičica soli

1 šolja palente

foto: Printscreen/Youtube/ Milica Mihailović

3 kašike maslaca

pola šolje sveže narendanog parmezana

Priprema:

U posudu za kuvanje srednje veličine stavite vodu, dodajte so i pustite da voda proključa.

foto: Printscreen/Youtube/ RIZNICA TAJNI

Lagano istresite palentu, ali u isto vreme konstantno mešajte smesu kako ne bi ostalo grudvica.

Smanjite temperaturu i pustite da voda polako ispari, ali i dalje mešajte smesu sve dok se palenta dovoljno ne zgusne.

foto: Printscreen/Youtube/ RIZNICA TAJNI

Kada se skuva sklonite je sa šporeta i dodajte u nju maslac kako bi bila još kremastija i ukusnija.

Ako želite, možete dodati i parmezan.

(Espreso/Gastro.24 Sata.Hr/Kurir Stil)