Jelo, Foto: Jelena Jela Petrović

NJAMI

SRBI SE OTIMAJU OKO RECEPTA ZA RUČAK OD 50 DINARA: Sprema se nikad jednostavnije, a ukus je BOLI GLAVA

Bez mesa, mleka, jaja, ulja, glutena, ovaj ručak je i zdrav i pristupačan!

Objavljeno: 03.02.2023. 11:40h

Sastojci:

2 tikvice srednje veličine

1 šolja brašna od leblebije

1 kašika tahinija

1 kašičica kumina

1 kašičica sušenog belog luka

1 kašičica soli

biber, sok omanjeg limuna

foto: Jelena Jela Petrović

Priprema

Tikvice narendajte na krupnije rende i posolite. Ostavite ih u cediljki nekih 30 minuta. Ne morate ih skroz ocediti jer treba da ostane malo tečnosti da brašno upije.

Ostale sastojke pomešajte u jednoj činiji. Ubacite tikvice i ostavite 15 minuta da brašno od leblebije upije tečnost iz tikvica.

Zagrejte tiganj za palačinke. Kašikom vadite smesu i oblikujte pljeskavice. Pržite 2-3 minuta s obe strane dok ne dobiju zlatnožutu boju. Prijatno!

(Espreso/RUCAKZA200DINARA.COM)