Prženje oslića u tiganju, Foto: Printscreen/youtube/SašinaKuhinja

korisno

SVAKA KUVARICA MORA DA ZNA ZA 1 TRIK SA PRŽENJEM RIBE: Zamenite BRAŠNO sa jednim SASTOJKOM i ulje NEĆE PRSKATI

Jedan sastojak stavite umesto brašna i nećete imati problema

Objavljeno: 02.02.2023. 19:09h

Ukoliko volite da jedete ribu od sada više nema potrebe da se brinete kada je pržite da li će vam ulje prskati na sve strane.

Jedan sastojak stavite umesto brašna i nećete imati problema.

Bićete zahvalni na tome.

foto: Printscreen/youtube/SašinaKuhinja

Sastojci:

1 kg ribe po vašem izboru (pogodna je i morska i rečna)

200 gr gustina

3 kašičice soli

1 kašičica bibera

1 kašičica belog luka u prahu

drugi začini po vašem izboru

ulje za prženje

foto: Printscreen/youtube/Mikina Kuhinja

U pitanju je sastojak kojim ćete zameniti brašno, a koji većina ima u svojoj kuhinji - gustin. Gustin ili kukuruzni skrob napraviće zaštitni omotač oko ribe, ona će biti hrskava, a neće imati mogućnost da upije previše ulja i bude masna.

Priprema:

Ribu isecite na komade, posolite uobičajeno i ostavite u frižideru. Ovo je najbolje da uradite dan ranije, ali može i nekoliko sati pre prženja.

foto: Printscreen/youtube/Mikina Kuhinja

Gustin stavite u činiju, dodajte jednu kašičicu soli, a onda i biber, beli luk i ostale začine po vašem izboru. Sve dobro sjedinite.

Ulje sipajte u dublju posudu, veću količinu kako bi riba "plivala" u istom, pa dobro zagrejte.

Ribu izvadite iz frižidera, pa svako parče dobro uvaljajte u smesu od gustina i spuštajte u vruće ulje. Ukoliko je potrebno okrenite ribu nekoliko puta, kako bi se ravnomerno ispržila sa svih strana.

foto: Printscreen/youtube/Mikina Kuhinja

Prženu ribu poslužite uz krompir ili neku drugu salatu koja se ukusom slaže uz ovaj specijalitet.

Prijatno!

(Espreso/Telegraf)