Podvarak u šerpi, Foto: Printscreen/Youtube/My kitchen Tanja

SAVET

SVE DOMAĆICE MORAJU DA ZNAJU TRIK SA KRMENADLAMA: Pre stavljanja u PODVARAK uradite 1 STVAR i biće MEKANE

A postoji jedan trik kako da vam krmendale budu mekane kada ih stavljate u njega

Objavljeno: 02.02.2023. 17:02h

Podvarak je tokom zime mnogima omiljeno jelo za ručak.

Cela kuća zamiriše kada se on sprema.

A postoji jedan trik kako da vam krmendale budu mekane kada ih stavljate u njega.

foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Sastojci:

kiseli kupus 2 kg

svinjske krmenadle 1 kg

crni luk 2 glavice

beli luk 3 čena

lovorov list 1

foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

mlevena crvena paprika po ukusu

mast ili ulje po potrebi

so po ukusu

biber po ukusu

Kako pripremiti:

Na masti ili ulju ispržite sitno isečen crni luk. Kupus isecite na tanke rezance, dobro operate i stavite na luk.

foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Dodajte biber, lovor i sitno iseckan beli luk. Poklopite posudu i kuvajte na laganoj vatri, dolivajući malo vode.

Za to vreme svinjske krmenadle izlupajte tučkom za meso. Posolite i kratko propržite na vreloj masti ili ulju.

Kad kupus omekša dodajte mlevenu papriku i izmešajte, pa krmenadle poređajte preko kupusa i zapecite u zagrejanoj rerni.

(Espreso/Blic Žena)