Pire krompir, Foto: Printscreen/Youtube/ Moja mala kuhinja

savet

DOMAĆICE, CEO ŽIVOT POGREŠNO SPREMATE PIRE: Iskusna kuvarica otkrila KAKO DA ISPADNE MEKAN, uvek ćete tako RADITI

Većina nas kuva krompir u vodi, pred kraj ga posoli, procedi, a potom doda mleko i maslac

Objavljeno: 02.02.2023. 15:59h

Iako ste ga pravili stotinu puta u životu, čini se kako smo sve vreme na pogrešan način pripremali pire krompir.

Naime, jedna korisnica TikToka je otkrila trik kako napraviti najukusniji i najkremastiji pire.

Većina nas kuva krompir u vodi, pred kraj ga posoli, procedi, a potom doda mleko i maslac, a onda sve sjedini mikserom ili izgnječi presom. Ali, čini se da postoji jedan jednostavniji, ali i finiji način. Ovom metodom ćete uprljati manje posuđa, a pritom ćete napraviti senzacionalan pire krompir, tvrdi TikTokerika.

foto: Printscreen/Youtube/ Moja mala kuhinja

U čemu je caka?

Stvar je zapravo u jedinom koraku.

Ona je svoj krompir kuhala direktno u mleku, a kada se omiljeno povrće omekša, dodaje se maslac i so po želji. Potom je sve ispasirala i dobila kremastu strukturu bez grudvica.

foto: Printscreen/Youtube/ Moja mala kuhinja

Ljudi su joj masovno zahvaljivali na njenom savetu i nisu krili oduševljenje pireom koje su pripremili sledeći njen savet.

„Nikada mi pire krompir nije bio ovako kremast i ukusan, oduševljena sam“, rekla je jedna korisnica.

(Espreso/Krstarica)