Pekarski krompir u činiji, Foto: Printscreen YouTube/Kitchen Sanctuary

SAD ZNATE

PEKARSKI KROMPIR ĆE BITI UKUSNIJI SAMO AKO U NJEGA STAVITE 1 SASTOJAK: Kuvar otkrio TAJNU koja će sve ZANIMATI

Jedan kuvari je otkrio koji sastojak obavezno morate da dodate

Objavljeno: 01.02.2023. 20:33h

Nema ništa ukusnije od spremljenog pekarskog krompira.

Jedan kuvari je otkrio koji sastojak obavezno morate da dodate.

Samo na taj način će biti ukusniji.

Trik zlata vredan.

foto: Printscreen/Youtube/ MammaMia Recipes

Pekarski krompir je odličan izbor kada su u pitanju veća porodična i društvena okupljanja.

Napravite najhrskaviji i najukusniji pekarski krompir po ovom genijalnom receptu grčkog kuvara Akisa Petretzikisa.

On otkriva jedan tajni sastojak na koji verovatno nikad niste ni pomislili kada ste pripremali ovo jelo.

Sastojci:

1 kg krompira

dva limuna

foto: Printscreen/Youtube/ MammaMia Recipes

1,5 litra vode

2 kašike origana ili majčine dušice

2 čena belog luka

75 ml maslinovog ulja

3 kašike griza (ovo je tajni sastojak!)

so, biber, crvena paprika u prahu

Kako se priprema?

foto: Printscreen/Youtube/ MammaMia Recipes

1. Krompire oljuštite i isecite na četiri dela (u zavisnosti od veličine, ako su manji može i na pola). Zasecite svaki isečeni komadić krompira kako bi se bolje ispekao i bolje izgledao.

2. Stavite krompir u šerpu, iscedite dva limuna, ubacite i malo narendane limunove kore koje ste dobro oprali, dodajte 1,5 litar vode i kuvajte. Kad proključa, kuvajte još 10 minuta.

3. Zagrejte rernu na 200 stepeni Celzijusa i u nju stavite praznu posudu za pečenje.

foto: Printscreen/Youtube/ MammaMia Recipes

4. Za 10 minuta krompir procedite i u posebnoj posudi ga ostavite da malo ohladi (5 minuta).

5. U posudu s krompirima dodajte maslinovo ulje, origano (ili majčinu dušicu), iseckani beli luk, mlevenu papriku, so, biber i griz. Sve dobro promešajte i stavite na vruću posudu za pečenje.

(Espreso/Krstarica)