Ruba u tiganju, Foto: Printscreen/Youtube/JelajelenaPetrovic

korisno

PRE PRŽENJA RIBE 1 STVAR OBAVEZNO MORATE DA URADITE: Zbog GREŠKE koju svi PRAVITE ispada SUVA

Sa druge strane je i ukusnija, ali da vam ne bi ispadala suva morate da zapamtite gde grešite

Objavljeno: 31.01.2023. 20:00h

Znamo da prženje riba danas mnogima predstavlja veliki problem i da ljudi uglavnom vole da je naruče.

Sa druge strane je i ukusnija, ali da vam ne bi ispadala suva morate da zapamtite gde grešite.

foto: Printscreen/Youtube/Cooking With Claudy

Riba se uglavnom sprema u posebnim prilikama, a mnogi izbegavaju da je pripremaju i tad, jer ne ispadne uvek dobro.

Najčešće se pravi za posne slave i u toku posta, a kako je sada to vreme, otkrijte koje su to greške koje domaćice često prave i zbog kojih im pržena riba ne ispadne uvek ukusna.

Izbor ribe

foto: Printscreen/Youtube/ Dare 2 Cook Now

Uvek birajte svežu ribu i kupujte je u proverenim ribarnicama.

Kada se soli

Drugo važno pravilo kod pripreme ribe je vreme soljenja. Mnogi je sole još u fazi mariniranja, ali to će je učiniti suvljom. Najbolje je jelo posoliti u trenutku kada je spremno za serviranje. Takođe, so možete potpuno da izbacite i da je zamenite sokom od limuna ili soja sosom.

foto: Printscreen Youtube

Kako se pravilno prži

Uzmite dobar tiganj, zagrejte ga, pa dodajte dovoljnu količinu ulja. Stavite ribu i okrenite je samo par puta. Ako je često budete okretali ona će se raspasti.

(Espreso/Stvar ukusa)