Podvarak, Foto: Printscreen/Youtube/My kitchen Tanja

recept

SIPAJTE 1 STVAR U KUPUS RIBANAC I NAPRAVITE NAJBOLJI PODVARAK DO SADA: Starinsko jelo puno MESA koje SRBI OBOŽAVAJU

Naučite kako se pravi najbolji podvarak

Objavljeno: 30.01.2023. 15:59h

Podvarak je omiljeno zimsko jelo, a osnovni sastojak je kiseli kupus. Pored njega možete da dodate malo belog vina i pirinča, jer će biti ukusniji, a najbolji je kada se ispeče sa mesom. Ono može da bude po izboru, a naš predlog ovaj put su bataci.

Ako ispratite sve korake napravićete najukusnije jelo,a najbolje od svega je što se lako pravi, pa uspeva svakoj domaćici. Možete da služite i bez mesa, samo sa projom.

foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Sastojci:

1 kg kupusa ribanca

3 crna luka

malo kima

50 ml belog vina

2 lovorova lista

1 kašičice slatke paprike

biber u zrnu

malo pirinča

3-4 bataka

foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Priprema:

Crni luk sitno iseckajte, pa propržite u zagrejanom tiganju na malo ulja. Zatim dodajte kupus ribanac, promešajte, pa pospite slatku papriku, lovorov list, kim i biber u zrnu. Opet promešajte. Na kraju sipajte vino i ostavite da se dinsta. Povremeno sipajte vodu, kada vidite da fali.

Kada se proprži dodajte pirinač, šaku do dve, pa pecite u rerni na 200°C da dobije lepu boju. Batake kratko propržite na malo ulja, a onda stavite preko podvarka i pecite zajedno.

(Espreso/Stvar ukusa)