Groblje, Foto: Profimedia

UŽAS

PROPUSTILA DEDINU SAHRANU ZBOG BIZARNOG IZGOVORA: Od tada je PREKINULA SVE KONTAKTE SA PORODICOM, neutešni i tužni

Policija ne može nikako da pomogne porodici

Objavljeno: 27.01.2023. 19:08h

Porodica Mirande Derik, mlade američke plesačice koju na Instagramu prati više od milion ljudi, odlučila je da podeli s javnosti kroz kakvu dramu prolazi više od godinu dana.

Reč je u suštini o tome da je Miranda iznenada presekla sve veze s bližnjima i to, prema svemu sudeći, nakon što se pridružila crkvi Šekina, nalik sekti, koju vodi Bendžamin Dajtrik, čovek koji sebe predstavlja kao “vizionarskog apostola”.

foto: Profimedia

– Miranda je pripadnica religijske grupe koja joj ne dopušta da s nama komunicira. Pokušali su i mene da uvuku unutra, ali sam brzo primetila da nešto s tom grupom ljudi nije u redu nakon što sam se odazvala na nekoliko sastanaka – kazala je njena sestra Melani i dodala da Miranda nije želela da čuje bilo kakve kritike na račun crkve Šekina.

Njena majka je napomenula da je porodica do tog trenutka živela skladno, bez ikakvih međusobnih razmirica, a povezanost sa sestrom je istakla i sestra Melani.

– Kontrolišu joj život. Ona je žrtva – naglasila je Melani i dodala da je otišlo toliko daleko da Miranda nije željela da se pojavi ni na pogrebu voljenog deke u januaru prošle godine.

Najpre je porodica slagala da boluje od kovida da bi nešto kasnije priznala da nije bila sigurna “sme li da ode tamo”.

Miranda je porodicu izbrisala i sa društvenih mreža, a nedavno se i udala za kolegu plesača Džejmsa Derika bez da je ikoga o tome obavestila.

– Razgovarali smo s policijom, ali vlasti su nemoćne. Jer sve što čini, čini kao odrasla osoba dobrom voljom. Ne možete nikoga optužiti da joj ispira mozak. Pokušali smo sve – ispričala je ožalošćena porodica.

Sestra Melinda je crkvu Šekina opisala kao religijski kult koji želi da kontroliše živote svojih članova, kao i njihove financije, ali Miranda je kasnije sve tvrdnje odbacila i iznela svoju verziju priče.

Osim što je objavila video u ko je uz pesmu i ples obitelji poručila da ne pokušava da živi njen život, kasnije je i na Instagramu navela da je do raskola došlo zbog njenog izbora da započne vezu s Džejmsom Derikom, tamnoputim i razvedenim muškarcem.

(Espreso/Net.hr)