Punjene pečurke, Foto: Printscreen Youtube/Dimitra's Dishes

puno nadeva

GRČKI RECEPT ZA PUNJENE PEČURKE: Pripremite ih kao predjelo za svečanu trpezu, UKUS KOJI ĆETE OBOŽAVATI (VIDEO)

Uživaćete u svakom zalogaju, a mogu da se pripreme dan ranije, samo ih sačuvajte u frižideru i sutradan pecite

Objavljeno: 24.01.2023. 19:39h

Upotpunite prazničnu trpezu fantastičnim predjelom, a to su punjene pečurke. One su jako zahvalne za pripremu, jer se mogu puniti različitim sastojcima, a naš predlog je ovaj grčki recept. Grci ih pune svežim spanaćem, slanom fetom i mocarelom, a poseban šmek daje sušeni paradajz.

Uživaćete u svakom zalogaju, a mogu da se pripreme dan ranije, samo ih sačuvajte u frižideru i sutradan pecite. Pročitajte i kako pravilno da očistite pečurke da one uvek budu ukusne.

Sastojci:

450 g pečuraka

100 g mocarela sira

150 g feta sira

200 g bebi spanaća 2 čena belog luka

malo sušenog paradajza (opciono)

prstohvat tucane paprike

2 kašike prezli

1 jaje

30-40 ml vode ili bujona

maslinovo ulje

1 kašičica origana

Priprema:

Spanać operite i dobro osušite, pa iseckajte. Sipajte u posudu, dodajte seckani sušeni paradajz, mleveni beli luk, izdrobljenu fetu, rendanu mocarelu, posolite, pobiberite, pa pospite tucanom paprikom i origanom. Dodajte jaje, prezle, malo maslinovog ulja i vode/bujona, pa sve dobro sjedinite.

Pečurke očistite, skinite dršku, pa ih napunite napravljenim filom. Ređajte u tepsiju, pa prelijte maslinovim uljem i pospite rendanom mocarelom. Pokrijte aluminijumskom folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta, pa skinite foliju i pecite još 5-7 minuta bez nje.

(Espreso/Stvar ukusa)