Ilustracija, Foto: TikTok/hospicenursejulie

zdravstvene tegobe

MEDICINSKA SESTRA POKAZALA ŠTA RADI KAFA NA PRAZAN STOMAK: Ovaj SNIMAK otkriva SVU ISTINU (VIDEO)

Kofein je u određenoj količini potreban organizmu, ali je važno i na koji način i u koje vreme se on unosi u telo.

Objavljeno: 20.01.2023. 12:02h > 12:05h

Bez kafe danas ne možemo zamisliti početak dana i generalno funkcionisanje jer kofein mnogima pomaže u podizanju energije, buđenju, ali i poboljšanju koncetrancije i održavanju fokusa. Osim toga, ispijanje kafe je postalo ritual i u mnogim kulturama je način da se ljudi druže i dinamično započnu dan.

Međutim, iako prema mnogobrojnim istraživanjima taj crni, ukusni napitak donosi benefite, njegovo konzumiranje ujutru na prazan stomak može da nosi i raznorazne zdravstvene tegobe. Ukoliko se već duže vreme žalite na nadimanje stomaka i probleme s hormonima, možda je vreme da prestanete da u najranijim jutarnjim satima palite ringlu kako biste sebi skuvali kafu.

Na TikTok mreži se pojavio snimak u kom jedna medicinska sestra objašnjava da radi masaže i da joj se često obraćaju žene sa jednim te istim problemom. Kako bi im pomogla, ona im preporučuje limfnu drenažnu masažu kako bi se oslobodile viška tečnosti i toksina. Inače, sakupljanje tečnosti u organizmu nije normalna pojava i ne treba to prihvatati kao svakodnevnicu, već pronaći uzrok problema. A kako pomenuta medicinska sestra tvrdi, uzrok je u velikom broju slučajeva upravo konzumiranje kafe na prazan stomak.

Kako je još dodala, ono što je problem jeste da je hormonski poremećaj često veoma teško uočljiv problem jer se promene u telu dešavaju postepeno, što samo dodatno otežava povezivanje da je problem zapravo u ispijanju kafe na prazan stomak.

Video je, očekivano, izazvao mnogobrojne komentare.

- Radim ovo 2 godine bez znanja da je kafa prouzrokovala moj hormonalni disbalans -

(Espreso/Srećna republika)