Baklava na tanjiru, Foto: Printscreen/Youtube/ na Samirin način

POSLASTICA

DODAJTE 1 SASTOJAK U POSNU BAKLAVU I STALNO ĆETE JE TAKO SPREMATI: Caka koju svaka DOMAĆICA mora DA ZNA

Jedan sastojak daje poseban ukus

Objavljeno: 18.01.2023. 17:02h

Napravite posnu baklavu po ovom receptu.

Jedan sastojak daje poseban ukus.

Ovo je idealna poslastica za Svetog Jovana.

Sastojci

Potrebno je:

1 pakovanje kora za pitu

foto: Printscreen/Youtube/ na Samirin način

250 g mlevenih oraha

3-4 kašike prezli

2 kašike šećera

Sirup:

1200 g šećera

1 l vode

FOTO: Printscreen/Youtube/ na Samirin način
FOTO: Printscreen/Youtube/ na Samirin način
FOTO: Printscreen/Youtube/ na Samirin način
FOTO: Printscreen/Youtube/ na Samirin način

1 limun

Priprema

U činiju pomešati orahe, prezle i šećer. U odgovarajući pleh ređati koru, pa pomešan fil, pa koru i sve tako, dok se ne utroše sve kore i fil. Na poslednju koru ne stavljati fil, nego je poprskati sa mešavinom kisele vode i ulja. (Možete iseći na parčad kakvu želite, trouglove, kocke...)

Peći dok ne porumene.

foto: Printscreen/Youtube/ na Samirin način

Sirup prokuvati, dodati nasečene kolutove od limuna, pa kad bude polu hladan, posuti ga po baklavama, pa za par sati prevrnuti baklave, da upije sok i sa jedne i sa druge strane.

Može da stoji više dana...

(Espreso/Recepti.com)