Piletina, Foto: Printscreen/youtube/Recepti Index.hr

NJAMI

PILETINU PRELIJTE VINOM I PAVLAKOM: Evo šta će se desiti, ponavljaćete to SVAKI PUT

Ukusniju nećete jesti

Objavljeno: 14.01.2023. 19:36h

Sastojci

Potrebno je:

300 g pilećeg belog mesa bez kostiju

malo brašna

malo prezli

malo maslinovog ulja

1 kašika škrobnog brašna

50 ml vode

50 ml kvalitetnog belog vina

1 kašika mekog brašna

100 ml pavlake za kuvanje

malo soli

Priprema

Belo meso narezati na tanke šnicle (ja sam dobila 7 lepih šnicli). Šnicle malo posoliti i uvaljati u mešavinu brašna i prezla. U manju zdelicu staviti škrobno brašno, dodati vodu i izmešati, te dodati vino i ponovo izmešati i staviti sa strane do upotrebe. U tiganju zagrejati maslinovo ulje i šnicle naglo propržiti sa jedne i druge strane (10-15 minuta). Pržene šnicle izvaditi iz tiganja, u tiganj staviti 1 kašiku brašna i malo propržiti te zaliti sa pripremljenom mešavinom škrobnog brašna, vode i vina i na laganoj vatri kuvati uz stalno mešanje da se umak zgusne (ako je pregust malo podlivati vodom). Umak posoliti i staviti Italijansku mešavinu, promešati, vratiti pržene šnicle i zajedno još kratko prokuvati. Izuzetan prilog ovom jelu je pire krompir i neka salata.

(Espreso/Recepti.com)