Vanja Milinković Savić na meču protiv Milana, Foto: Mairo Cinquetti/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

TVORAC SENZACIJE

ITALIJANI ODUŠEVLJENI: "Čudovišna partija Vanje Milinković-Savića"

Reporter Medijaseta dao je srpskom golmanu ocenu 8,5

Objavljeno: 12.01.2023. 10:02h > 10:10h

Iznenađujući trijumf Torina na San Siru protiv Milana u Kupu Italije glavna je vest na "Čizmi".

Bikovi su prošli u četvrtfinale tako što su sa igračem manje izbacili aktuelnog šampiona Serije A i to na krilima našeg golmana Vanje Milinković-Savića.

Italijani su oduševljeni partijom "jedinice" reprezentacije Srbije, pa mu je tako reporter Medijaseta dao ocenu 8,5. Logično, proglašen je za najboljeg aktera utakmice.

foto: Fabrizio Carabelli / ipa-agency. / PA Images / Profimedia

- Čudovišna partija Vanje Milinković-Savića "zapalila" je navijače i novinare na San Siru. Delovao je impresivno u situaciji kada je Milan bombardovao njegov gol, a Torino bio inferioran. Delovao je smireno u talasima napada protivnika. Sve je skinuo udarce - navode Italijani u izveštaju. Kada se pogleda statistika, Vanja je sakupio osam odbrana, jednom je izboksovao loptu, uhvatio je tri, a otklonio je tri opasnosti izvan svog kaznenog prostora.

Pored toga imao je 85 dodira s loptom, uglavnom ispucavajući je daleko od gola, zbog čega je imao samo 30 odsto tačnosti. Nestvaran i širok arsenal svega što je uradio na kultnom stadionu i bio najveći tvorac senzacije Torina, iako je Majkl Adopo bio jedini strelac u 114. minutu.

(Espreso/Sportal)