Kinezi, Foto: Filip Plavčić

paŽnja

OVO JE ZGROŽAVAJUĆA ISTINA O MIRISU KINESKE ROBE: Svima je ODBOJAN, a niste znali da se OVO KRIJE IZA SVEGA

Evo kako ukloniti miris kineske robe u nekoliko jednostavnih koraka

Objavljeno: 11.01.2023. 11:03h > 11:31h

Danas mnogi ljudi naručuju ili kupuju razne stvari iz Kine. Međutim, takve kupovine imaju jednu zajedničku stvar - neprijatan miris. Miris je toliko jak da je nemoguće koristiti kupljenu odeću.

Postoje dva rešenja za uklanjanje mirisa kineske robe: da takvu robu ne kupujete ili da je osvežite i date joj prijatniji miris.

U nastavku će biti objašnjeno kako to možete učiniti.

Razlog za takve karakteristike gotovo svih kineskih proizvoda je verovatno uvek isti, odnosno nemogući uslovi i kapaciteti koji se koriste za proizvodnju materijala.

Upijaju različite mirise svih pojedinačnih komponenti proizvodne tehnologije.

foto: Nebojša Mandić

Najvažnije je da definišete šta čini taj odvratni miris. Torbe su takođe često smrdljive, unutra ili bilo gde. Dječije igračke imaju plastični miris, a svi gumeni umetci gotovo uvijek mirišu.

Na osnovu činjenice da imaju neprijatan miris, morate odabrati i najefikasnije sredstvo. Širok spektar proizvoda može eliminisati jake mirise. Evo kako da uklonite miris kineske robe iz cipela.

Stavite malo sode bikarbone u unutrašnjost patika ili cipela i ostavite preko noći ili dok soda ne "upije" neprijatne mirise iz unutrašnjosti patika. Soda bikarbona gde god da je posuta smanjiće miris kineske robe.

(Espreso)