Pečena bundeva, Foto: Printscreen Youtube/Sace Recepti

recept

OVA POSLASTICA JE OBAVEZNA NA STOLU ZA BADNJI DAN: Priprema se brzo i lako, UKUS JE NEVEROVATAN

Obavezno se mora naći na vašoj trpezi

Objavljeno: 05.01.2023. 23:27h

Badnji dan je samo po sebi posebno koje svi proslavljamo u krugu porodice i pripremamo se za Božić. Kako se tog dana posti postoje jela koja se moraju naći na trpezi, a jedno od njih jeste pečena bundeva. Ona predstavlja sočan dezert posle teške, posne hrane.

Sastojci:

Potrebno je:

1 manja bundeva

po ukusu med

foto: Profimedia

Priprema:

Bundevu operite i isecite na čamce, ne skidajte koru. Poređati u pleh obložen pek papirom i peći na 220 stepeni sat vremena, i nakon toga proveriti da li je pečena, ukoliko je sredina meka gotova je. Tako vruću prelijte sa medom i uživajte.

Savet:

Možete je posuti mešavinom šećera u prahu i cimeta ili vanil šećera. Lepo, zdravo i ukusno.

(Espreso/Recepti.com)