Prženje piletina, Foto: Bakina kuhinja

zapamtite to

PRE PRŽENJA BELOG MESA U TIGANJ DODAJTE KAŠIČICU 1 SASTOJKA: Samo na taj način MESO neće BITI SUVO

Postoje cake koje će vam pomoći da čak i kuvano belo meso uvek bude sočno i ukusno

Objavljeno: 04.01.2023. 10:25h

Belo meso je suvo i gumeno ako se ne pripremi kako treba, a ako ga prekuvate ili izložite većoj temperaturi dodatno ćete pogoršati ukus.

Postoje cake koje će vam pomoći da čak i kuvano belo meso uvek bude sočno i ukusno.

foto: Printscreen YouTube/Mama Boi's Kitchen

Pre nego što krenete sa kuvanjem, meso odledite skroz. Takođe, jako je bitno da ga ubacite u ključalu vodu, ako želite da bude savršenog ukusa.

Ova dva saveta jesu bitna, ali najvažniji je treći, a to je dodavanje tajnog sastojka. On će vam pomoći čak i ako niste ispratili prethodna dva pravila u potpunosti.

foto: Printscreen/Youtube/Appetizing.tv-Chicken Recipes

U vodu koju ste stavili da proključa sipajte jednu kašičicu limunovog soka. Ovo obavezno uradite pre nego što dodate belo meso. Ovo važi i za prženje na ulju.

Ovaj jednostavan sastojak osiguraće da gotovo jelo bude mekano i sočno.

(Espreso/Krstarica)