Svinejtina, Foto: Printscreen/Youtube/ Sašina Kuhinja

UKSUNO

STAVITE LIMUN PORED SVINJETINE, DESIĆE SE ČUDO: Meso će dobiti ukus kojem niko neće moći DA ODOLI (RECEPT)

Ukusnije nećete spremiti

Objavljeno: 03.01.2023. 14:50h > 14:55h

Oduševiće vas ova kombinacija voća i mesa.

Sastojci

svinjski but sa koskom 700 g

beli luk po ukusu

maslinovo ulje po potrebi

pomorandža 2

limun 1

suvi biljni začin po ukusu

biber po ukusu

belo vino 200 ml

Kako pripremiti

Narandže i limun operite i narežite na tanke komade. But istrljajte začinom i belim lukom i pobiberite.

Natrljajte meso maslinovim uljem i pokrijte ga komadima narandže i limuna.

Svinjetinu stavite u pleh za pečenje, prelijte je belim vinom i pecite u rerni na 150 stepeni oko sat vremena.

(Espreso/Žena recepti)