Salata, Foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

UKSUNIJE NE MOŽE

KREMASTA SALATA ZA BOŽIĆ IDEALNA UZ PEČENJE: Lepa je na oko, iznenadite ukućane NOVIM RECEPTOM

Recept za salatu sa piletinom, krompirom, kiselim krastavcima i ukuseljenim pečurkama

Objavljeno: 03.01.2023. 09:36h

Ova kremasta salata ulepšaće svaku svečanu trpezu. Ovog Božića iznenadite ukućane nešto drugačijim receptima.

Sastojci:

300 g kiselih pečurkaka

kuvana pileća prsa

1 kuvana šargarepa

4-5 kuvanih krompira

praziluk ili zeleni luk

100 g kiselih krastavaca

200 g kačkvalja

majonez po ukusu

so, biber

svež peršun

sveža mirođija

foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

Priprema:

Piletinu isecite na kockice, kao i kiseli krastavac i luk. Kalup prečnika 22 cm obložite providnom folijom da viri sa strane, poređajte pečurke sa glavom na dole. Listove svežeg peršuna stavite u šupljinu između pečuraka. Preko pečuraka stavite isekcan praziluk. Ostatak peršuna iseckajte i stavite preko praziluka, pa malo rukama rasporedite.

Zatim sipajte majonez, pa izrendajte kačkavalj, opet red majoneza, pa rendana šargarepa. Posolite i pobiberite, pa stavite piletinu. Malo pobiberite, opet red majoneza, pa red kiselih krastavaca.

Krompir izrendajte na krupno, dodajte malo majoneza, sitno seckane mirođije i soli i bibera. Promešajte i to je poslednji sloj salate. Prekrijte folijom koja je ostala da viri i stavite u frižider preko noći. Zatim skinite foliju sa vrha, uz pomoć tanjira okrenite salatu i uklonite kalup i ostatak folije.