Španska pita, Foto: PRINTSCREEN/YT/ RECEITAS DO WILL

svideće vam se

MEKANA ŠPANSKA PITA KAKVU DO SADA NISTE JELI: 1 SASTOJAK joj daje poseban UKUS, RECEPT KIDA

Pita je gotova kada lepo porumeni

Objavljeno: 02.01.2023. 23:38h

Odlična je za doručak, ručak ili večeru, a najvažnije je da seo jednostavno i brzo sprema.

Sastojci:

4 jaja

1-1,5 kašičica soli

200 ml ulja

foto: Printscreen/Youtube/ Sherpica Recipes

400 ml mleka

200 g kukuruznog brašna

200 g pšeničnog brašna (oštrog)

1 prašak za pecivo

200 g stišnjene šunke (pizza šunke, ili neke druge salame)

200 g trapist sira

foto: Printscreen/Youtube/ Sherpica Recipes

120 g kiselih krastavaca

120 g kisele crvene paprike

Priprema

Najpre iseckajte krastavce, papriku i stišnjenu šunku na sitne kockice, a trapist sir narendajte. Pripremite odgovarajući pleh, vrlo malo ga nauljite i pospite sa malo brašna.

Uzmite odgovarajuću posudu pa u njoj izmutite mikserom jaja, dodajte so po ukusu, zatim dodajte ulje i mleko. U drugoj posudi sjedinite obe vrste brašna i prašak za pecivo, promešajte i dodajte u prvu posudu sa jajima. Dobro izmešajte mikserom.

foto: Printscreen/Youtube/ Sherpica Recipes

Na kraju dodajte i seckane krastavce, papriku, šunku i rendani trapist sir, pa sve dobro izmešajte, najbolje kašikom.

Smesu ulijte u pleh i pecite u prethodno zagrejanoj pećnici na 180 stepeni oko 45 minuta. Pita je gotova kada lepo porumeni.

(Espreso/Najžena)