Sarma u šerpi, Foto: Printscreen/Youtube/ My kitchen Tanja

ŠTA KAŽETE NA TO?

HRVATSKA KUVARICA OTKRILA TAJNI SASTOJAK BEZ KOG NE MOGU DA ZAMISLE SARMU: Razlikuje se OD NAŠE, domaćice PROCENITE

Kao što gotovo svi znaju, sarma može da se pravi i od mlevenog junećeg, ali i mlevenog svinjskog mesa

Objavljeno: 29.12.2022. 17:13h

Gotovo da ne postoji osoba u Srbiji koja se ne raduje zimi samo zbog sarmi, međutim, da li se sarme u Srbiji razlikuju od onih u Hrvatskoj? Sudeći po jednoj kuvarici iz Hrvatske, da.

Sarma je samo jedno od brojnih jela koje gotovo svi na Balkanu smatraju za svoje i trude se da im daju svoj pečat kako bi ih izdvojili od mase i učinili posebnim.

FOTO: Printscreen/Youtube/ My kitchen Tanja
FOTO: Printscreen/Youtube/ My kitchen Tanja
FOTO: Printscreen/Youtube/ My kitchen Tanja
FOTO: Printscreen/Youtube/ My kitchen Tanja

Kao što gotovo svi znaju, sarma može da se pravi i od mlevenog junećeg, ali i mlevenog svinjskog mesa.

Postoje i oni koji smatraju da je idealno pomešati junetinu sa svinjetinom jer je ona masnija, a junetina suvlja.

foto: Printscreen/Youtube/ My kitchen Tanja

Ipak, čini se da je jedna kuvarica iz Hrvatske u pokušaju da napravi autentičnu sarmu među sastojke dodala i nacionalnost ključnim sastojcima.

Ona nije koristila juneće, svinjsko ili oba, već je u svoju sarmu stavila hrvatsko meso, tačnije - hrvatsku svinjetinu i junetinu.

Da li mislite da je na ovaj način uspela da napravi autentičnu hrvatsku sarmu i kako vi spremate vašu?

(Espreso/Telegraf)