Palačinke, Foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

TRIK

OD SADA ĆETE SAMO OVAJ SASTOJAK STAVLJATI UMESTO ULJA U PALAČINKE: To je JEDINI TRIK da se LAKŠE PRŽE

Zato su iskusne domaćice otkrile kako to možete da poboljšate palačinke, pomoću sastojka koji je obavezan kao sos u raznim prazničnim i slavskim salatama

Objavljeno: 25.12.2022. 08:55h

Palačinke su omiljena poslastica i u slatkoj i u slanoj varijanti, a ne postoji osoba koja ih nije pravila ili bar pokušala.

Svaka zemlja ima svoj recept kako sprema ovo fantastično jelo, a svaka domaćica ili kuvar imaju svoje trikove koji pomažu da testo bude što ukusnije i lakše za pravljenje.

foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

Zato su iskusne domaćice otkrile kako to možete da poboljšate palačinke, pomoću sastojka koji je obavezan kao sos u raznim prazničnim i slavskim salatama.

FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/ Sašina Kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

U pitanju je majonez.

Sigurno nikada do sada niste dodavali majonez u testo za palačinke i deluje vam verovatno čudno. Ali, on ima dobar sastav sastojaka, koji pomažu da se palačinke lakše prže.

U testo za palačinke dodajte maksimalno 2 kašike majoneza u zavisnosti koju količinu pravite, uvek može manje, ali nikada više od ove količine.

foto: Privatna arhiva

On će učiniti da se palačinke ne lepe, a više ne morate da dodajte ulje ni u smesu ni da premazujete tiganj, a izuzetno su mekane, piše Stvar ukusa.

(Espreso/Stvar ukusa)