Kuvanje boranije, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

KORISNO

UMESTO ZAPRŠKE SIPAJTE 1 SASTOJAK U BORANIJU I BIĆE GUSTA: Stalno ćete je tako SPREMATI

Ne treba vam zaprška, dovoljno je da ubacite jedan sastojak i biće gusta

Objavljeno: 22.12.2022. 20:44h

Boranija je jelo koje se kod nas redovno sprema.

Starinski ručak na kojem su mnogi odrasli.

Ne treba vam zaprška, dovoljno je da ubacite jedan sastojak i biće gusta.

Potrebno je:

1 glavica crnog luka

foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

2 šargarepe

2 sveže paprike

1/2 kg boranije smrznute

2 krompira

4 čena belog luka

FOTO: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

paradajz

soli i bibera

1 kašičica brašna

celerov list

peršunov list

foto: Printscreen Youtube

Priprema:

Na ulju propržiti glavicu seckanog luka, seckanu papriku i šargarepu. Kad se proprži ubaciti boraniju. Dinstati sa malo vode.

Ubaciti krompir na kockice i naliti da ogrezne i kuvati. Pred kraj dodati na kocke oljušten paradajz ili pire paradajz iz flaše.

Dodati razmućeno brašno .Na kraju ubaciti seckan beli luk i seckan peršunov list. Poklopiti. Boranija je gotova.

(Espreso)