Forma ideale, Foto: Promo

dom

Istaknuti detalji su uvek dobar izbor

Objavljeno: 22.12.2022. 10:24h

Jedan od vodećih trendova u uređenju enterijera jeste i primena stakla, koje je zaista nepogrešiv izbor. Staklo može biti zastupljeno kao osnovni materijal u izradi komada nameštaja, ili pak kao istaknuti detalj, a u zavisnosti od namene možete birati i način obrade ovog materijala, obično, bojeno ili kaljeno staklo. Stakleni nameštaj ili nameštaj sa detaljima od stakla je sjajan izbor, jer odiše visokim nivoom elegancije i izgleda odlično u modernim i savremenim domovima.

Za sve ljubitelje savremenog dekora enterijera, sjajno rešenje je trpezarijski sto od bojenog stakla, jer se može savršeno uklopiti sa ostalim komadima nameštaja i postići odličan vizuelni efekat. Trpezarijski sto MOLISE u kombinaciji artisan hrasta i belog bojenog stakla, idealno će se uklopiti u trpezarije modernog dizajna. Njegov najveći estetski benefit jeste radna ploča od belog bojenog stakla, što ambijentu daje notu istančanog ukusa i elegancije. Deo je istoimene kolekcije MOLISE sa kojom čini stilsku celinu u uređenju enterijera. Uz ovaj sto bi savršenu kombinaciju činile trpezarijske stolice HTC 363 u sivom dezenu i klasičnog dizajna.

foto: Promo

Klub sto je jedan od neizostavnih komada nameštaja u dnevnom boravku, a okrugli klub sto BAYONNE sa staklenom pločom i metalnim nogarima biće sasvim sigurno veoma atraktivan detalj u vašem domu. Pored osnovne površine, sadrži još jednu u nižem nivou, idealnu za odlaganje omiljenih časopisa i sitnica koje su vam uvek potrebne pri ruci. Savršen kutak zajedno sa njim će kreirati i klub sto BAYONNE 86x35 koji je idealan za dekoraciju, pa na njega možete postaviti ram sa dragom fotografijom ili zanimljiv svećnjak. Fotelja PARIS u sivom štofu će svojim zanimljivim dizajnom i komforom na najbolji način upotpuniti ovaj kutak i biti idealno mesto za čitanje knjige ili ispijanje kafe.

Dodavanje dekoracije poželjno je u bilo kojoj prostoriji, a nekada i sama dekoracija može biti u isto vreme i dekorativna i korisna, pa tako na primer od staklenih detalja obično u nekoj vitrini budu odložene vinske čaše, svećnjak ili ukrasna posuda. Zanimljiv detalj su i ukrasi, a staklena figura kornjače bila bi zapažen dekorativni detalj.

Dizajneri enterijera Forma Ideale kao sjajan komad u enterijeru predstavljaju vitrinu ANDORA 2KVS2 koja je funkcionalna za odlaganje svih pomenutih staklenih detalja. Dodatno osvetljenje koje je moguće ugraditi u zastakljeni deo ove vitrine doprineće i vizuelnom efektu, isticanju dizajna komada nameštaja, ali i atmosferi celog ambijenta.

Prisutnost stakla u enterijeru, na koji god način odlučite da ga primenite u svom domu, da li u okviru komada nameštaja ili samo dekorativnih detalja, učiniće vaš ambijent atraktivnijim i uneti dozu elegancije i sofisticiranosti.

(Espreso/Promo)