Đanluka Vijali, Foto: EPA/Facundo Arrizabalaga

NE VALJA!

LEGENDARNI ITALIJAN U TEŠKOM STANJU! Nažalost, sumnja se na najgore (FOTO)

Proslavljeni napadač treći put vodi bitku sa kancerom

Objavljeno: 20.12.2022. 08:11h > 08:26h

Loše vesti iz Italije! Tamošnji mediji prenose da se stanje legendarnog Đanluke Vijalija (58) pogoršalo pošto vodi bitku sa kancerom.

Nekadašnji fudbaler Sampdorije, Juventusa i Čelsija 2017. godine saznao je da ima opaku bolest, ali je godinu dana kasnije pobedio.

Đanluka Vijalifoto: EPA/Alberto Lingria / POOL

Potom se ista kasnije i vratila, ali je proslavljeni napadač opet je trijumfovao, ali sada kolege sa Apenina prenose da je u veoma lošem stanju.

Vijali je karijeru počeo u Kremonezeu, a profilisao se u klubu iz Đenove gde je proveo osam sezona i bio šampion Italije u sezoni 1991/92 kao najbolji strelac.

Đanluka Vijalifoto: EPA/MATT DUNHAM / POOL

Đanluka je u karijeri osvojio 14 trofeja, bio je i najbolji u Seriji A sa Juventusom, a 1996. godine popeo se na krov Evrope sa "starom damom".

U dresu reprezentacije Italije od 1985. do 1992. godine upisao je 16 pogodaka na 59 nastupa, a osvojio je bronzu na Mundijalu 1990. godine u domovini.

U sezoni 1998/99 bio je igrač-trener Čelsija, a naredne sezone se penzionisao i sedeo samo na klupi "plavaca" i osvojio je pet trofeja.

U pitanju su FA kup, Liga kup, Komuniti šild, Kup pobednika kupova i Superkup Evrope.

Vijali je trenutno šef delegacije reprezentacije Italije i bio je deo ekspedicije koja je prošle godine osvojila Evropsko prvenstvo na Vembliju.

Pre sam godina postao je član "Kuće slavnih" "azura".

(Espreso)