Foto: Printscreen/Youtube/ Sace Recepti

specijalitet

PRE STAVLJANJA KOBASICE U PREBRANAC 1 STVAR MORATE DA URADITE: Samo TAKO će se ZAPEĆI

Pasulj naliti vodom i ostaviti da prenoći

Objavljeno: 19.12.2022. 20:45h > 20:48h

Prebranac je jedno od jela koje obično jedemo kada postimo, ali zašto se ne bismo uživali u ovom starinskom specijalitetu naših baka mimo posta, sa kobasicama?

Sastojci:

  • 400 g pasulja
  • kilogram crnog luka
  • šoljica ulja
  • mlevena paprika (slatka ili ulja)
  • dva-tri lovorova lista
  • 600 g kobasica
  • FOTO: Printscreen/Youtube/ Sace Recepti
    FOTO: Printscreen/Youtube/ Sace Recepti
    FOTO: Printscreen/Youtube/ Sace Recepti
    FOTO: Printscreen/Youtube/ Sace Recepti
    FOTO: Printscreen/Youtube/ Sace Recepti

Priprema:

Pasulj naliti vodom i ostaviti da prenoći. Sutradan ga ocediti, staviti u šerpu, naliti vodom da ogrezne, pa kuvati dok ne proključa. Baciti vodu, naliti novu, vratiti na vatru, ubaciti lovor i lagano krčkati dok pasulj ne omekša.

U međuvremenu crni luk iseći na rebarca, pa pržiti u ulju na umerenoj vatri dok ne omekša. Začiniti mlevenom paprikom, posoliti i pobiberiti, mešati još minut, pa skloniti sa ringle.

U vatrostalnu činiju naizmenično ređati sloj pasulja, slok luka, dok se ne potroši sav materijal. Odozgo staviti kobasice i peći u rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.

Prijatno!

(Espreso/Iće&piće)