Prženice, Foto: Printscreen/Youtube/ Moja mala kuhinja

savršen doručak

UMESTO NA ULJU PRŽENICE OD SADA SPEMAJTE SAMO NA OVOM SASTOJKU: Za ZDRAVIJI doručak SRBI nisu ČULI (RECEPT)

Lako ih je spremiti, teško im je odoleti

Objavljeno: 19.12.2022. 19:00h

Tajna savršenih prženica je samo u jednom sastojku koji im daje specifičan ukus kom neće odoleti niko. Ovako spremljene možete jesti i u slanoj, ali i u slatkoj varijanti.

Savršene prženice bi trebalo da budu meke i kremaste u sredini, a zlatne i hrskave spolja. Najčešće se služe za doručak i odličan su način da se iskoristi stari hleb od prethodnih dana.

Za njihovu pripremu je potrebno malo sastojaka koje već imate kod kuće, ali recept za ove prženice se razlikuje od ostalih.

Sastojci:

  • 1 vekna starog hleba
  • 3 jaja
  • 200 ml mleka
  • so
  • FOTO: Printscreen/Youtube/ Moja mala kuhinja
    FOTO: Printscreen/youtube/mojamalakuhinja
    FOTO: Printscreen/Youtube/Essen Rezepte
    FOTO: Printscreen/youtube/mojamalakuhinja
    FOTO: Printscreen/Youtube/ Moja mala kuhinja
    FOTO: Printscreen/Youtube/ Moja mala kuhinja

Priprema:

Jaja, mleko i malo soli sjedinite u dubokom tanjiru. Hleb isecite na kriške, pa svaku krišku umočite u smesu od jaja i mleka.

Tiganj zagrejte, pa dodajte jedan komad putera i kada se otopi pažljivo spušajte natopljene kriške.

Pržite ih s obe strane, a kada dobiju zlatnu boju znaćete da su gotove.

Tanjir obložite papirnim ubrusom, pa tu spušajte prženice kako bi se ocedile od viška masnoće. Sa puterom su mnogo ukusnije nego kada ih pravite na već poznati način na ulju. A neće biti ni masne.

Služite ih tople uz dzem, krem, suvomesnate proizvode ili sirni namaz. Izbor je na vama.

Prijatno!

(Espreso/Telegraf)