Riba, Foto: Printscreen/youtube/SašinaKuhinja

TRIK

PRE POHOVANJA RIBE 1 STVAR MORATE DA URADITE SA NJOM: Zbog GREŠKE koju svi PRAVE upija PUNO ULJA

Naučite da ispohujete ribu kao profesionalac

Objavljeno: 16.12.2022. 19:09h

Grilovana riba ili ona spremljena u rerni je jako zdrava i puna hranljivih materija. Ali, kao što važi za meso, tako je i za ribu, najlepša je pohovana. Jeste da je tako kaloričnija, ali je i neuporedivo ukusnija.

Pohovanje može da bude pipav posao, zato vam mi predlažemo šta da uradite kako biste sebi olakšali posao.

foto: Printscreen/Youtube/ Dare 2 Cook Now

Kada očistite ribu prvo je dobro osušite. Isecite je po želji, a onda pripremite poh. Prvo je uvaljajte u obično brašno, zatim u umućena jaja u koja ste dodali začine, a onda ponovo u brašno, ali sada kukuruzno. Ako ste dovoljno vešta domaćica možete da pomešate brašno i jaja, pa ribu da uvaljate samo u tu smesu.

Samo na taj način vam neće upiti puno ulja.

Kada se pohuje morska riba u smesu od brašna i jaja dodajte i malo piva, jer će je učiniti ukusnijom i lakšom za pripremu.

Pastrmku, oslić i ostale bele ribe možete da pohujete i u susamu, a one koje imaju izraženiji miris u mlevenim bademima. Zbog njih će korica biti hrskava i neće mirisati neprijatno.

(Espreso/Stvar ukusa)