Orban, Foto: RSBN / Youtube / printscreen

šaljivdžija

KO SE ZADNJI SMEJE? Orban (FOTO)

"Dobro jutro Evropskom parlamentu", napisao je Orban na Tviteru iznad fotografije na kojoj aludira na navodnu korupciju u Mađarskoj.

Objavljeno: 13.12.2022. 13:36h

Na fotografiji koja se često na mrežama koristi za ismejavanje aktuelnih događaja i odluka ranih institucija napisano je: "Evropski parlament je ozbiljno zabrinut zbog korupcije u Mađarskoj".

Zbog optužbi za korupciju, belgijska policija uhapsila je predsednicu Evropskog parlamenta Evu Kaili i još troje evroparlamentaraca. Policajci su sproveli ukupno 20 racija u okviru istrage pokrenute pre četiri meseca.

"Nekoliko stotina hiljada evra je zaplenjeno na tri različita mesta: 600.000 evra u kući jednog od osumnjičenih, nekoliko stotina hiljada evra u koferu zaplenjenom u sobi briselskog hotela i oko 150.000 evra u stanu koji pripada jednom evropskom poslaniku”, rekli su tužioci.

S druge strane, Evropski parlament je više puta optuživao Mađarsku za navodnu korupciju, zbog čega je ta zemlja nedavno ostala uskraćena za nekoliko milijardi evra iz evropskih fondova.

(Espreso)